İSTANBUL / ÜSKÜDAR - Necmiye Güniz İlkokulu

Nis

23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı şiirlerle ve coşku dolu oyunlarla kutlandı. Öğrencilerimizin ve çocuklarımızın bayramı kutlu olsun.

Nis

Necmiye Güniz İlkokulu öğretmen ve öğrencileri, Gezi kulübü başkanlığında 17 Nisan 2024 Çarşamba günü “Miniatürk ve Panorama 1453 Müzesi”ni ziyaret etmiştir.

TEBRİKLER POYRAZ!

Türkiye Akıl ve Zeka Oyunları ilçe turnuvasında okulumuz öğrencilerinden Poyraz POLAT, Pentago yarışmasında 2.olmuştur. Kendisini tebrik ediyoruz.

Nis

Kişisel Verileri Koruma Günü kapsamında veli ve öğrencilerimize bilgilendirme seminerleri düzenlenmiş ve broşürler dağıtılmıştır.

Mrt

Birlikte başarmanın ne demek olduğunu gösteren 18 Mart Çanakkale Zaferimizin 109. yıl dönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, vatanımızı savunan tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Çanakkale'yi destan kılan milletimizin tüm zaferleri kutlu olsun.

Mrt

İstiklal Marşı şairimiz Mehmet Akif ERSOY'un yazdığı milletimizin onurlu mücadelesini ve bağımsızlığını vurgulayan, İstiklal Marşımızın, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilişinin yıldönümünü kutluyoruz. Yurdumuzun birçok yeri düşman işgali altındayken halkımız kadını, erkeği, çocuğu ve askeriyle ülkesi için zor şartlar altında bir karış toprağını vermemek için mücadele verirken, Mehmet Akif ERSOY milletimize cesaret vermek, duygularını harekete geçirmek üzere İstiklal Marşımızı yazmıştır. İstiklal Marşı, halkımızın bağımsızlık savaşını ölümsüzleştiren, eşsiz bir eserdir. Mehmet Akif ERSOY, "Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın" derken; verilen mücadelenin zorluğunu ifade etmiştir. İstiklal Marşımız milletimizin Atatürk önderliğinde, tarihin akışını değiştiren bir kahramanlık destanının anlatımıdır.

Şbt

Üsküdar Belediyesi tarafından 16-22 Şubat 2024 tarihleri arasında Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen 9. Üsküdar Kitap Fuarı'na okulumuz öğrencileri ve öğretmenleri ile birlikte ziyarette bulunmuşlardır.

Şbt

Dilimizin Zenginlikleri Hikaye/Deneme yarışmasında okulumuz 3.Sınıf öğrencilerinden Sare Kayhan, Üsküdar ilçesi okulları arasında 1. olmuştur. Kendisini ve öğretmenini kutluyoruz ve başarılarının devamını diliyoruz.